„Smaki Kresowe W Tradycji Kuchni Polskiej”

Tak jak i w latach ubiegłych w piątek 22.03.2019 w Zespole Szkół Licealnych i Zawodowych nr 2 w Jeleniej Górze młodzi adepci sztuki kulinarnej Kresów Wschodnich z województwa dolnośląskiego pokazali prawdziwy kunszt i klasę. Za nami już V edycja konkursu „Smaki kresowe w tradycji kuchni polskiej”.


AAA 0467


Cieszyła się ona sporą popularnością, tym bardziej że tegoroczne zmagania koncentrowały się przede wszystkim wokół potraw i deserów przyrządzanych na słodko. Jury oceniające konkursowe zmagania w tym roku zrezygnowało z typowania zwycięzców uzasadniając, że każdy z serwowanych przysmaków jest jedyny w swoim rodzaju. Specjalnym wyróżnieniem zdecydowano się uhonorować tort gryczany za nietypowy przepis na ciasto.

Kulinarne zmagania uświetnił występ naszego jeleniogórskiego zespołu „Agat”.


 

{djmedia 838}


portalik24.pl
Czytaj cały artykuł