Co Cię może zabić? Rakotwórcze produkty codziennego spożycia


Często nie zdajemy sobie sprawy, że popularne produkty, które spożywamy codziennie, są potencjalnie rakotwórcze – i w efekcie mogą przyczynić się do zachorowania. Przeważnie tyczy się to żywności przetworzonej, która po modyfikacji może prowadzić do mutacji na poziomie DNA. Jak twierdzi Bob Wright z American Anti-Cancer Institute, raka wywołują związki chemiczne oraz promieniowanie. Dlatego też żywność sama w sobie nie ma rakotwórczego wpływu na nasze zdrowie, za to substancje używane do jej produkcji – już owszem. Sprawdźcie, czego należy unikać, by zmniejszyć ryzyko zachorowania.

* Dane zaczerpnięte ze strony thetruthaboutcancer.com oraz http://bit.ly/2MddCsK.

jeleniagora.naszemiasto.pl
Czytaj cały artykuł

Nocleg Jelenia Góra
Czytaj cały artykuł